Bitumen dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking bestaat voornamelijk uit bitumen. Dit is een viskeuze vloeistof wat zit in ruwe aardolie. Door middel van fractionele destillatie wordt het bitumen gescheiden van onder andere nafta en benzine.

De toevoeging van de kunststoffen Ataktisch PolyPropyleen (APP) en Styreen-Butadieen Styreen (SBS) verbetert de kwaliteit van bitumen. Het krijgt hierdoor een langere levensduur en is soepeler bij lage temperaturen. Ook heeft het een betere vloeiweerstand.

De gemiddelde levensduur van deze bitumineuze dakbedekking is circa 15 jaar, afhankelijk van het gekozen dakbedekkingssysteem.

_____________________________

Bitumineuze dakbedekking is een geblazen bitumen, dat verkregen wordt uit een overblijfsel van aardolie. Het overblijfsel wordt versterkt door middel van inlage c.q. drager. Daaraan worden nog bepaalde moleculen toegevoegd, waarna gemodificeerd bitumen ontstaat.

Dit product staat beter bekent als APP (Atactisch Poly Propyleen) en SBS (Styreen Butadieen Styreen). De door ons verwerkte rollen dakbedekking zijn voorzien van een KOMO-attest. De bitumineuze dakbedekking is verkrijgbaar in diverse kleuren door middel van ingewalste leislag of granulaatkorrels.

Witte dakbedekking.

De meeste platte daken in Nederland zijn bedekt met zwarte bitumen. Maar het witte dak is sterk in opkomst. Net als zwarte dakbedekking is witte dakbedekking samengesteld op basis van bitumen. Maar waar een zwart dak door zoninstraling in de zomer warm wordt, reflecteert een wit dak het zonlicht juist. Dat scheelt enorm in temperatuur en energiekosten.

Met een wit dak kunnen de kosten voor de koeling tot wel 20 procent gereduceerd worden. Bovendien gaat dakbedekking op een koeler dak langer mee.