Pannendaken

Van nieuwbouw tot renovatie, van aanbouw tot verbouw: onze ervaring in pannendaken is zeer uiteenlopend.   Is Uw dak toe aan renovatie? Dakwerk IJmond is dé specialist voor een complete renovatie van uw dak.   We werken met zowel beton als keramische dakpannen in diverse modellen en kleuren.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden vervaardigd uit klei. Toegepast wordt een vrij zware vette klei van grote zuiverheid om de noodzakelijke dichtheid, hardheid en breukvastheid te verkrijgen. Na het mengen, kneden en walsen ontstaat een kleiplaat die onder de stempelpers wordt gevormd tot het gewenste model. Dan volgt het droogproces en het bakproces bij een temperatuur van ca. 1000 °C.   Rood en blauw-grijs zijn de basiskleuren maar door oppervlaktebewerking is een groot kleuren- en afwerkingsaanbod leverbaar.

Dakwerk IJmond helpt u graag bij het maken van de keuze en het vernieuwe van uw dakpannen.

Betondakpannen

Betondakpannen kennen een kortere geschiedenis dan keramische dakpannen. Betondakpannen worden vervaardigd van een mortel van rivierzand, hoogovencement en anorganische pigmenten. Door toevoeging van metaaloxiden ontstaat een gekleurde betonpan. Ondanks een wat negatief imago maar dankzij vernieuwde productieprocessen worden er nu jaarlijks ca. 75 miljoen m2 betondakpannen geproduceerd.

Door constante innovatie en het luisteren naar de markt van fabrikanten van keramische- en betondakpannen is er een enorm breed aanbod leverbaar op het gebied van vorm, kleur, type en uiteraard prijs. Dit samen met de uitstekende verwerking die u van Dakwerk IJmond kunt verwachten, levert een eindproduct op waarvan U jaren probleemloos kunt genieten.

Foto’s pannendaken