Lood en zinkwerken

Wij zijn gespecialiseerd in alle type lood en zinkwerken, van daken en goten tot buitenkeukens. Verder verzorgen wij afvoeren, en lood- en zinkwerken voor balkons, dakkappelen, schoorstenen en gevels.


Lood
Lood is materiaal dat al eeuwen in de bouw wordt toegepast. Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om het vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Vanwege de bewezen betrouwbare kwaliteiten is lood het meest toegepaste materiaal.

Bouwlood heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van alternatieve materialen. Het wordt gemaakt van gerecycled lood en na een lange levensduur wordt het opnieuw gebruikt. Bouwlood kent een aantal specifieke toepassingen, maar het wordt vooral gebruikt om op kwetsbare plekken het vocht buiten te houden, bijvoorbeeld: tussen schoorsteen en dak en tussen muur en dak van een gebouw. Het lood wordt bijvoorbeeld aangebracht tussen schoorsteen en dak, dak en muur (lodenslabben) en in de spouwmuur (spouwlood) van een gebouw.

Bladlood is duurzaam: het gaat een (gebouw) leven mee.

Foto’s lood

 

Zinkwerken
Dakwerk IJmond is er voor het herstellen of het vernieuwen van zinken goten. Zink op dakkapellen en alle voorkomende zinkwerkzaamheden in en om het huis, bijvoorbeeld: luifels, zinken zijwangen, kilgoten.  Ook complete zinken (roeven)daken kunnen wij voor u verzorgen.
Bouwzink heeft een aantal grote voordelen:

  • Zinken dakgoten gaan ruim 20 jaar mee en zijn onderhoudsarm
  • Zinken dakgoten blijven al die tijd hun werk doen. Ze verbrossen niet, waardoor vroege vervanging en lekkages worden voorkomen. Grote voordelen, want een lekkende dakgoot kan leiden tot waterschade aan het gebouw
  • Zinken platen op het dak betekent minder gewicht dan bijvoorbeeld gebruik van dakpannen: de constructie hoeft minder te dragen
  • Na een lange levensduur wordt het zink bijna volledig opnieuw gebruikt
  • Ook voor het milieu! Zink gaat, in vergelijking met alternatieve materialen, erg lang mee.

Niet voor niets wordt zink veel toegepast in de bouw. Het is mooi materiaal dat architecten maar al te graag verwerken in hun ontwerpen. Het is ook het zeer functioneel metaal. Het zorgt ervoor dat het regenwater op een betrouwbare manier wordt afgevoerd. En dat is belangrijk, omdat lekkages grote ongemakken en schade veroorzaken.

Foto’s zink